Press/röster

(Klicka på klippet för större bild)

”Det var en afton i september när jag klev in på Dur & Moll och slog skallen i taket. Jag hade hört att du gav pjäser om Stockholms historia. Det intresserade mig. Men att du spelade ensam med dockor och masker, det gjorde mig nervös för jag vet att det är en form som kräver oerhört mycket av skådespelaren. Skall jag vara ärlig så var jag rädd att ’Aline’ skulle bli en pinsam affär.
– Bolibompa goes sjuttonhundratalet, liksom. Istället satt jag där och både flämtade och skrattade och blev lite fuktig i ögonvrån. Tajmingen satt som en smäck och din scennärvaro fick alla oss arton (full salong!) att köpa allt som du försökte slå i oss.”
”Ge människan en mask och hon blir sann”, sa Oscar Wilde.

”En otrolig prestation från kvinnan som spelade alla rollerna. Rollerna förstärktes av de fantastiska maskerna. Scenografin var genialisk.”

”En underbar föreställning där ett rikt persongalleri, av endast fotparet ett trår teaterns fantasieggande dans.”

”Ge Gen Hedberg en petterniklas-lösnäsa och hon blir en skenhelig, kättjefull sjuttonhundratalspräst säger vi som var där och såg dig passera genom rollerna som en varm kniv genom smör. Skickligt! Tack! Det var så roligt.”

”Scenens lilla yta har med hjälp av perspektivmålning gjorts djupare, samma teknik som Drottningholms-teatern använt. Inredningen visar att pjäsen tilldrar sig på 1700-talet. Både den och dekoren ser helt äkta ut tills man går riktigt nära, då upptäcker man att det handlar om skickligt utförda penseltrick.”

”Om en kvinnas liv på söder. En fantastiskt gripande, levande och romantisk föreställning med många skiftande roller.”

”Väldigt fin lokal en otrolig atmosfär. Ett besök på Dur & Moll borde vara ett måste! Hela teatern strålar av värme och kärlek.”